ABCD 363 – The Brightest Matter (Sisältää 2 kiekkoa: CD & Pure Audio Blu-ray)

Kesto: 61:5

19,00 

Tuotetunnus (SKU): ABCD 363 Osastot: , , , , ,

Kuvaus

The Brightest Matter

Alba ABCD 363 (CD & Pure Audio Blu-ray)
Sisältää 2 levyä yhdessä kotelossa!
“Perinteinen” stereoCD
Pure Audio Blu-ray 2 – 5.1. – 7.1

Petri Nieminen Ensemble
featuring Anu Komsi & Jorma Kalevi Louhivuori

UUTTA KOTIMAISTA HUIPPUJAZZIA HUIPPUSOUNDILLA!

Petri Nieminen Ensemble on levyttänyt yhdessä maailmankuulun sopraano Anu Komsin ja suomalaisen huipputrumpetisti Jorma Kalevi Louhivuoren kanssa albumillisen Petri Niemisen jazzsävellyksiä.

The Brightest Matter -levystä julkaistaan samassa paketissa kaksi versiota, perinteinen CD-kiekko ja samalla ensimmäisenä suomalaisena jazzlevynä myös Pure Audio Blu-ray versio, joka mahdollistaa perinteisen stereokuuntelun lisäksi 5.1 ja 7.1. monikanavaisen kuuntelun.

Levyn teoksia voi luonnehtia hyvin kuunneltavaksi progressiiviseksi, hiukan rokahtavaksi jazziksi, mutta taidemusiikin vaikutukset ovat myös paikoin ilmeisiä. Anu Komsin häkellyttävän upea, erittäin taitava lauluäänen käyttö pääsee levyllä oikeuksiinsa, samoin muusikoiden hieno yhteissoitto ja svengi.

Sävellykset ja sovitukset Petri Nieminen.

Anu Komsi laulu, Jorma Kalevi Louhivuori trumpetti, Veli-Pekka Kurjenniemi trumpetti & flyygelitorvi, Petri Nieminen tenorisaksofoni, baritonisaksofoni, bassoklarinetti & alttohuilu, Arto Piispanen piano, Ville Rauhala kontrabasso, Simo Laihonen rummut & Kepa Kettunen rummut

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

“Anu Komsi säilyttää osuudessaan oopperamaisen laulutyylinsä yrittämättä muuttaa sitä jazzin kaavioihin, kun taas orkesteri jatkaa omalla linjallaan pitäen yllä tiukkaa jazzilmettä. Näin toimien yhdistelmästä tulee hieno ja erikoinen yhdistelmä jazzia ja klassispitoista oopperaa.

Vahva big band -“boosti” työntää orkesteria eteenpäin, soitossa on terävyyttä ja tuhtia painetta, erinomaiset soolot seuraavat toisiaan ja puhaltajat tulevat esille voimakkaalla otteella. Välillä orkesteri suorastaan ryntää eteenpäin. Levy on erinomaisesti toimivaa jazzia, mihin Anu Komsin improvisoiva laulu ja äänen käyttö tuovat oman erikoisen säväyksen.”
Jouko Kirstilä / Jazzrytmit

Raidat:

  • Nieminen, Petri

1Wait Until6:07
2Prelude For Whales4:06
3Mermaid Song8:39
4Well You Shouldn´t4:24
5Pohjoinen10:05
6Theme For June8:48
7Time To Run7:30
8New Year´s Night5:03
9Trip Of Lunatic6:21