Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) yhtenäinen sointi ja dynaaminen iskukyky ovat pitkäaikaisen yhteistyön tulosta. Orkesteri on toiminut ammattiorkesterina vuodesta 1989. Juha Kangas perusti orkesterin vuonna 1972 ja on edelleen sen kunniakapellimestari. Sakari Oramo toimi orkesterin taiteellisena johtajana vuodet 2013-2019. Orkesterin nykyinen taiteellinen johtaja Malin Broman aloitti tehtävässään syksyllä 2019.

KPKO on yhtälailla kotonaan nykymusiikin haasteissa kuin barokin ja romantiikan mestariteoksissakin. Erityisesti aikamme suomalaisen musiikin lähettiläänä KPKO on tehnyt suurta työtä. Kotimaisten säveltäjien lisäksi tiiviitä yhteyksiä on luotu Pohjoismaiden ja Baltian säveltäjiin. Kantaesityksiä on kertynyt lähes 200, joista monet ovat omia tilauksia.

Vuonna 1993 KPKO:lle myönnettiin Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto. Orkesteri esiintyy säännöllisesti kansainvälisten huipputaiteilijoiden kanssa ja on tehnyt yli 80 äänitettä. Ulkomaankiertueita ja -vierailuja on tehty Euroopan maiden lisäksi myös Japaniin ja New Yorkiin.


www.kamariorkesteri.fi