ABCD 476 – Presentness – Chamber music by Olli Koskelin

Kesto: 63:00

23,00 

Tuotetunnus (SKU): ABCD 476 Osastot: , , , , , , , , ,

Kuvaus

“Presentness on viiden soolon ja yhden duon muodostama kokonaisuus.
Yhdelle instrumentille säveltäminen on hyvin salliva, mutta samanaikaisesti rajoittava prosessi. Kontrastit, kontrapunktit ja muotokaraktäärit eivät ole mahdollisia asettamalla instrumentteja tai instrumenttiryhmiä vastakkain tai täydentämään toisiaan. Nämä seikat – jos niin halutaan – on toteutettava muilla keinoin.
Levyllä olevien sävellysten muotoideat ovat joko prosesseja, joissa musiikit tarvitsevat toisiaan, tai ovat näennäisen riippumattomia toisistaan.
Kahdessa 1980 – luvun teoksessa Courbures ja Exalté eleet, jaksot ja fragmentit seuraavat toisiaan päämäärätietoisesti. Musiikin osiot ovat tietyssä järjestyksessä, koska ne tarvitsevat toisiaan. Jälkimmäinen on olemassa siksi että edellinen on johtanut siihen. Syy ja seuraus?
Then when A-go, Animal II ja 7 Haiku sävellyksissä eleet, hahmot tai fragmentit seuraavat toi- siaan ilman ilmeistä selvää selitystä. Ne vain ovat, ne ovat yllätyksiä. Kuulijalla voi olla aavistus miksi näin, mutta musiikki ei selitä olemassaoloaan.
Tintinnio II (2001/2022) ja X’Three ( 2001/22) sävellyksissä yhdistyvät kummatkin perusmuo- toperiaatteet. Molempien teosten ensimmäinen versio on sävelletty n. 20 vuotta sitten. Uudet versiot ovat alkuperäisiä lyhyempiä, abstraktimpeja, ehkä myös yllätyksellisempiä kuin originaalit.”

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ABCD 476 – Presentness – Chamber music by Olli Koskelin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Raidat:

  • Koskelin, Olli (b.1955)

1then when A-go8:16
2Animal II8:50
3Courbures8:28
4Tintinnio II6:42
5X’three9:30
67 Haiku15:02
7Exalté8:31