ABACD 25 – SELJA

Kesto: 53:02

19,00 

Tuotetunnus (SKU): ABACD 25 Osastot: , , , ,

Kuvaus

 Kuusi levyn yhdeksästä tekstistä on runokokoelmasta ”Pisaroita iholla” (1978). Se oli myös laulusarjan ensiesityksen nimi Rovaniemellä 19.12.2019 John Storgårdsin johtaman Lapin kamariorkesterin kanssa. Tämän levyn halusin nimetä kuitenkin toisin: ”Selja”. Tämä siksi, että näitä soljuvia, paljon luonnosta aiheitaan hakevia runoja kirjoittanut Sirkka Selja ei ehkä ole niin tunnettu kuin aikalaiskollegansa Aila Meriluoto, Aale Tynni, Eila Kivikk´aho tai Kirsi Kunnas. Ensi kerran runoja luettuani ne alkoivat elää musiikillista elämäänsä mielessäni laulelmallisessa muodossaan ja varsinainen sävellysprosessi oli helppo. Annimaria Rinne, joka kannusti minua tekemään tästä orkesterilaulusarjan, tulkitsee laulut hienosti ja Ville Herrala ja Ville Pynssi tuovat panoksillaan sekä solisteina että säestäjinä levylle hienon, jazzillisen lisän.

Seppo Kantonen

Lisätiedot

Paino0,065 kg (kilogramma)
Mitat12,5 × 14 × 0,9 cm (senttimetri)

Raidat:

  • Kantonen, Seppo (b.1963)

Laulusarja Sirkka Seljan ruonoihin
1Tulonen6:54
2Ääni4:31
3Portinvartija6:03
4Avaruuden musiikin porteilla7:22
5Tajuntani piirtää1:53
6Hän halusi paeta5:11
7Tuuli ei tiedä, ruoho ei muista4:45
8Taivaan lentävät auttajat4:45
9Lennä lintunen pesälles3:49
10Elämän lähde4:47

Arviot

⋆⋆⋆⋆

Seppo Kantonen: Selja (Alba)
Pianisti Seppo Kantosella riittää meriittejä. Muusikko on tehnyt pitkän päivätyön muun muassa UMO Helsinki Jazz  Orchestran, saksofonisti Eero Koivistoisen sekä rumpali Jukkis Uotilan projekteissa, eikä ole arkaillut pistää pystyyn omia yhtyeitään.
Selja vaikuttaa poikkeukselliselta julkaisulta taiteilijan tuotannossa. Albumi koostuu laulusarjasta, jonka Seppo Kantonen sävelsi Sirkka Seljan runoihin. Pianistia tukevat John Storgårdsin johtama Lapin kamariorkesteri, basisti Ville Herrala, rumpali Ville Pynssi sekä laulaja Annamaria Rinne, mikä tekee äänikollaaseista täyteläisiä.
Sirkka Seljan pohtivat runot täyttyvät taidemusiikin ja laulelman vivahteilla, jotka tuntuvat raikkaan mielikuvituksellisilta. Sävelet tukevat lyriikkaa tyylikkäällä tavalla.
Juha Seitz, Ilkka-Pohjalainen 15.11.2021

Seppo Kantosen orgaaninen sävelkieli saa Seljan runot soimaan

Sirkka Selja ei ole yhtä tunnettu runoilija kuin aikalaisensa Aale Tynni ja Eila Kivikk’aho, mutta vahvasti hänen sanansa soivat, ainakin Seppo Kantosen uudessa laulusarjassa, josta Alba on juuri julkaissut levyn. Kantosen sävelkielessä ja levyn esittäjistössä eri genret yhdistyvät kitkatta, mikä avaa tilaa Seljan omaääniselle, unenomaiselle luontolyriikalle.
Kare Eskola, YLE Uudet levyt 30.9.2021 
Voit lukea arvostelun kokonaan täältä.