Schroderus, Petrus

Tenori

Poliisista oopperalaulajaksi, oopperalaulajasta poliisiksi, poliisista ilmiöksi!

Oululaisen poliisin, Petrus Schroderuksen, ura oopperalaulajana alkoi varsinaisesti Timo Mustakallio-laulukilpailun voitosta Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2004. Kiinnitys Suomen kansallisoopperaan toi seuraavien vuosien aikana hänelle useiden oopperateosten päärooleja. Petrus esiintyi myös Savonlinnan oopperajuhlien produktioissa sekä konserttisolistina eri puolilla maailmaa. Hänen videoesiintymisensä ovat herättäneet valtavan kiinnostuksen maailmalla. Merkittävimpänä Rakasta sinua elämä, jonka katselukertojen määrä YouTubella on jo lähes neljä miljoonaa. 

Vuonna 2012 Petrus palasi kotikaupunkiinsa Ouluun poliisin tehtäviin, mutta laulamisen kipinä ei sammunut. Nyt, vuosia myöhemmin, Petruksen musiikin painopiste on muuttunut oopperasta ikivihreiden klassikoiden ja kansanmusiikin suuntaan ja suosio on noussut huippuunsa. Petrus lopetti poliisityöt kesällä 2022 keskittyäkseen täysin laulajan uraan. On syntynyt ilmiö, Petrus Schroderus.

Petrus on esiintynyt useissa Ukrainan puolesta järjestetyissä hyväntekeväisyystilaisuuksissa. Hänen esittämänsä ukrainalainen kappale Nich jaka misjachna on kerännyt jo yli kaksi miljoonaa katselukertaa YouTubella.

www.tenorpetrus.fi