Horsch, Lucie

Nokkahuilu / recorder

23-vuotias nouseva tähti Lucie Horsch on intohimoinen  ja karismaattinen instrumenttinsa esiintuoja sekä älykäs ja innovatiivinen muusikko, joka lähestyy uteliaasti monenlaisia musiikkityylejä ja uutta ohjelmistoa. Kesäkuussa 2020 Lucie sai arvostetun Hollannin musiikkipalkinnon, korkeimman kunnianosoituksen, jonka Hollannin opetus-, kulttuuri- ja tieteen ministeriö myöntää klassisen musiikin parissa työskentelevälle muusikolle.

Horsch konsertoi yhdessä ranskalaisen luutunsoittaja Thomas Dunfordin kanssa. Duo on esiintynyt monissa merkittävissä konserttipaikoissa, lisäksi Lucien esiintymisiä on nähty monilla eri festivaaleilla. Vuonna 2017 Lucie osallistui saksalaiseen TV-ohjelmaan ’Stars von Morgen’, jota juonsi Rolando Villazón.

Lucie on Decca Classicsin yksinoikeusartisti. Hänen debyyttialbuminsa sai vuonna 2017 Edison Klassiek -palkinnon. Hänen toinen albuminsa ”Baroque Journey”, joka on äänitetty Academy of Ancient Musicin ja Thomas Dunfordin kanssa, nousi ilmestyessään Ison-Britannian klassisen musiikin listojen kärkeen ja voitti arvostetun OPUS KLASSIK -palkinnon Saksassa vuonna 2019.

Lucie soittaa nokkahuiluja, jotka ovat valmistaneet Prins Bernhard Cultuurfonds -säätiön antaman anteliaan tuen avulla Seiji Hirao, Frederick Morgan, Stephan Blezinger ja Jacqueline Sorel.