Laakso, Anna

”Minusta tuli muusikko, koska rakastan esitystilanteiden ainutlaatuista energiaa; esiintyjien ja yleisön välistä taianomaista yhteyttä. Harjoitustyön kurinalaisuuden ja joskus loputtomilta tuntuvien yksinäisten työtuntien otteessa mielessä säkenöi ajatus valmiista, musiikin ja yleisön kohtaamisesta. 

Kaikkien esittävien taiteiden sisällä on sama ydin: tekeminen muille ihmisille, toisten koettavaksi ja ymmärrettäväksi. Minusta se on hyvä muistaa, oli käsissä sitten kaikkien tuntema klassikko tai kantaesitys.
Teatteri on aina ollut lähellä sydäntäni, koska se parhaimmillaan yhdistää niin monia eri esittämisen ja kokemisen väyliä. Työurani onkin poikennut perinteisestä polveillen konsertoinnin, opetustyön, teatterikapellimestarin ja erilaisten vapaan kentän monitaiteisten yhteistöiden välillä.

Myös yhteistyö elävien säveltäjien kanssa on aina mieluista ja mielenkiintoista. On kiinnostavaa millä tavoin yhdessä elämämme ja kokemamme aika heijastuu kirjoitetusta musiikista ja miten se taas resonoi musisoijan käsissä. Samaan aikaan arvokasta on taiteen ajattomuus, riippumattomuus ja universumin kokoinen itseisarvo.”

Anna Laakso:

www.annalaakso.com