Joamets, Kadri

“Kadri Joamets syntyi vuonna 1973 Tartossa, Virossa. Musiikin parissa hän aloitti vuonna 1980 instrumentteinaan piano ja harmonikka.

Kuoronjohdon opinnot Kadri aloitti vuonna 1988 Heino Ellerin konservatoriossa Tartossa, jossa hänen opettajanaan toimi Alo Ritsing, Virossa hyvin tunnettu ja arvostettu kuoronjohtaja ja pedagogi. Heino Ellerin konservatorion jälkeen Kadri jatkoi kuoronjohdon opintojaan vuonna 1992 Tallinnassa Viron Musiikkiakatemiassa, jossa häntä valmensi Elo Kaarepere. Musiikkiakatemiasta Kadri valmistui kuoronjohtajaksi vuonna 1998.

Rovaniemeläistä kamarikuoro Seitakuoroa Kadri on johtanut vuodesta 1999 lähtien. Nykyisin hän johtaa Rovaniemellä myös useita muita kuoroja, jotka ovat myös julkaisseet useita levyjä hänen johdollaan.

Kadrille on erityisen mieluista myös yhdessä tekeminen toisten ammattilaisten ja harrastajien kanssa ja hän onkin ollut mukana järjestämässä satoja erilaisia konsertteja ja muita musiikkitapahtumia Lapin vuosiensa aikana. Kadri on tehnyt yhteistyötä niin paikallisten orkesterien (Lapin Kamariorkesteri ja Lapin Sotilassoittokunta) kuin myös ulkopaikkakuntalaisten yhtyeiden kanssa (Kemin Kaupunginorkesteri ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri). Toisten kuorojen kanssa yhteistyöprojekteja on ollut Oulusta Ivaloon asti.

Kadri on palkittu mm. Osuuspankin Helmi-palkinnolla, Rovaniemen kulttuuritekopalkinnolla ja Lapin läänin kulttuuripalkinnolla ansiokkaasta työstään Lapin kulttuurielämän eteen.” (1)

Lähteet

1: Seitakuoro.fi